Thursday, November 1, 2012

Pryd Kommitent: Dekorlys

Pryd DA har ulike nivåer av medlemskap i vårt kollektiv. Denne spalten er resevert våre kommitenter – medlemmene som leverer varer til vår bedrift, men ikke har anledning til å jobbe fysisk i butikken. Dette er vår måte å inkludere medlemmer i kollektivet som ikke nødvendigvis bor i Trondheim og omegn. Er du interessert i å bli kommisjonær hos oss? Send en forespørsel til prydbutikken@gmail.com med kontaktinfo for din kreative bedrift Smilefjes

 

Dekorlys leverer flott lys også denne vinteren til Pryd – nå som snøen laver ned er det alltid flott med fine lys.

Her forteller Dekorlys om seg og sine produkter:

 

Velkommen til Dekorlys! Dekorlys hånddekorerer levende lys til alle anledninger.

 • Stemningsskapende dekorlys. Vi dekorerer lysene med decoupage-teknikk, hvor vi tar mønster fra servietter og smelter varsomt inn i lyset for hånd. Helhetlig, dekorativt og lekkert!
 • Bildelys. Våre aller mest personlige lys, hvor vi setter ditt bilde, gjerne supplert med tekst, på lysene. Alt vi trenger er en mail med bildet du ønsker og teksten du vil ha – så fikser vi lyset som ingen har maken til!
 • Logolys, profiler din bedrift med lys med logo eller andre profilelementer.

Dette gir utallige muligheter; konfirmasjonslys, jaktlys, bryllupslys, temalys, dåpslys, supporterlys, adventslys, julelys, minnelys, gavepakker, vertinnegaver, adventslys, julelys og mye mer!

Du finner mange lys og gavepakker hos Pryd og så kan du sjekke ut våre hjemmesider, www.dekorlys.no og besøke oss på facebook, www.facebook.no/dekorlys.

 

imageimage

 

Dekorlys er lys dekorert med serviettmønster. Jeg tar det ytterste av de tre arkene som en serviett består av og arbeider det forsiktig inn i lyset med varme slik at stearinen trekker inn i arket. Dette krever en øvd og nennsom hånd.

Eksempel på lys med serviettmotiv, gavepakke med lys og matchende serviett, og lys med servietten til Porsgrund Juleservise.

 

image

 

Adventslys, med tall på en side og tilhørende vers fra Inger Hagerups dikt ”Så tenner vi et lys i dag” på den andre siden.

 

image

 

bildelys - her på dekorert konfirmasjonsbord, med bilde på den ene sidenog tekst på den andre.

 

Tips om bruk av lys

 • La kubbelys brenne minimum tre timer første gang det er i bruk. Da vil åpningen i lyset bli penest, lyset vil brenne jevnere og man får mer ut av det.
 • Når store kubbelys (trevekerslys) har brunnet en tid blir det en stor åpning. For at det skal vare lenger kan man ta et telys ut av aluminiumsholderen og sette selve lyset ned i åpningen på kubbelyset. Telyset vil raskt smelte sammen med kubbelyset, og du får et tilnærmet evigvarende lys. Sikkert dumt tips å gi fra oss som selger lys, men smart er det.
 • Ikke sett lys for tett inntil hverandre når de brenner. Da vil de smelte hverandre. Ha gjerne 10 cm avstand.
 • Lysets veke har mye å si for hvordan det brenner. Vedlikehold lyset ved å klippe ned veken etter hvert. Ei lang veke vil gi lyset en for høy flamme som soter.
 • Lys er fine året rundt. Har du vedovn så ta ut all asken og sett lysene inn der. Det er både lunt og hyggelig.
 • Våre lys er alltid kubbelys med lang brenntid, 7x18 cm f eks ca 90 timer.
 • Vår hovedleverandør av lys er Kortmann Lysfabrikk i Åsen, men som ble startet her på Bakklandet.
 • Når du pynter et bord er det fint med kubbelys og telys sammen. Kubbelyset er gjerne dekorlys, bildelys eller logolys og sammen med telys blir det fin balanse i bordpyntingen.

Sikkerhet

 • All bruk av levende lys krever tilsyn, også dekorlys. Vanlige aktsomhetsregler skal tas også for slike lys.
 • Av sikkerhetshensyn er dekoren vanligvis plassert nederst på lyset, slik at du trygt kan ha glede og nytte av lyset så lenge som mulig. Vi benytter også utelukkende lys med stor diameter, slik at det er god avstand mellom veken og mønsteret.
 • Når veken er brent så langt ned at det når serviettmønsteret eller bildet vil dette normalt ikke ha noen betydning fordi det er gjennomtrukket av stearin. Skulle det likevel bli en liten flamme ved mønsteret er det bare å blåse den ut.

 

Kom innom å sjekk ut utvalget av lys fra Dekorlys!

Vi har åpent Onsdag – Søndag

No comments:

Post a Comment