Friday, May 24, 2013

Pryd Kommitent: Stigebutikken

Pryd DA har ulike nivåer av medlemskap i vårt kollektiv. Denne spalten er resevert våre kommitenter – medlemmene som leverer varer til vår bedrift, men ikke har anledning til å jobbe fysisk i butikken. Dette er vår måte å inkludere medlemmer i kollektivet som ikke nødvendigvis bor i Trondheim og omegn. Er du interessert i å bli kommitent hos oss? Send en forespørsel til prydbutikken@gmail.com med kontaktinfo for din kreative bedrift.

 

Denne gangen er det Stigebutikken og innehaveren Hege som skal presenteres her på bloggen. Stigebutikken har vært på Pryd siden April og pynter opp butikken vår med sine flotte stiger – vi blir stadig mer forfjamset og begeistret for stigene, de kan jo brukes til ALT mulig! Ikke minst ligger det mye sjel i disse stigene, som dere kan lese mer om nedenfor. Stigebutikken har en flott eplabutikk, som vi håper alle som ikke har mulighet til å stikke innom Pryd tar en titt innom den!

 

bildebilde (1)

bilde (2)

bilde (3)bilde (4)

 

Jeg heter Hege Anita Seierstad og bor i Namsos. Er 39år , gift og har 2 herlige gutter på 7 og 11 år.
Dette er min presentasjon for Pryd, som i vinter tok kontakt og ønsket mine produkter inn i butikken. Jeg er veldig glad og stolt over å komme inn i dette kreative selskap. Ser frem til tiden i Deres butikk.


I 2008/2009 laget jeg meg en stige av de gamle og fine hersjestaurene/Kornstaur her på Småbruket vårt. Vi tok over et gammelt nedlagt gårdsbruk og her stod det igjen mange skatter. Bl.a. på låven fant jeg kjempefine hersjestaurer/kornstaur som minst er ca 100 år gamle. Først laget jeg en stige for å ha håndklærne på. Den ble plassert på utendørs-badet som vi har i mastua. (gammelt vaskehus)


Så var det noen venner og kjente som så dette (Facebook) og ønsket å kjøpe av meg. Siden har det blitt mange flere og i forskjellige farger, fordi det er mange som kan lage stiger, og mange er å få kjøpt fra Danske designhus. Men ingen er som mine orginalt med norsk bondehistorie tatt inn til ett nytt bruksområde.
Etter hvert ble jeg tipset om Epla.no og laget meg butikk. Dette har gitt stor respons, med mange bestillinger på mail og fra flere venners venner.
De flere hundre staurene jeg hadde da vi overtok gården er nå solgt, men ett iherdig arbeid har gjort at jeg nå har stort lager igjen, blant annet er alle staurene etter min Oldefar nå her og skal inn i produksjon.


Produksjonen foregår slik at staurene blir først sjekket nøye og kappet i passe størrelser. Så vasker jeg dem med kraftvask for å fjerne skitt og støv. Setter de sammen og så får de tørke en til to dager før de blir behandlet. Noen vil ha dem ubehandlet. Andre vil ha dem malte eller beiset.
Siste året har jeg også produsert sittebenker og knaggrekker av gammelt og brukt Naustgulv.
Mvh Hege Anita Seierstad

 

 

No comments:

Post a Comment